Blog von Friderica Magdalena "von" Wächter, österreichisch-neuseeländische Künstlerin mit schwedischen Wurzeln, geboren in Neuseeland, aufgewachsen in Italien, Österreich und Schweden, derzeit in Österreich lebend. Was als online-Zeichentagebuch begann, entwickelte sich daneben auch zur Dokumentation des Weges in ihre familiäre Vergangenheit und zur spirituellen Reise in sich selbst.
Mittwoch, 17. September 2014
Sonntag, 14. September 2014
Ausstellung im Schloss Hagenberg: Herbert Fischer „geschminkte Bronzen“ und Magdalena von Wächter „lyrische Bildkompositionen“
28. September Tag des Denkmals und 18. u 19. Oktober 2014
NÖ Tage der offenen Ateliers
2133 Schloss Hagenberg im Weinviertel
http://www.tagdesdenkmals.at/niederoesterreich/hagenberg-schloss/
http://atelier.kulturvernetzung.at/modules.php?name=tdoa_neu&file=info_atelier&id=7624
Herbert Fischer und Magdalena von Wächter im Innenhof von Schloss Hagenberg
„Es ist der leise Zauber einer unverfälschten und dennoch raffiniert wirksam werdenden Naivität, die Fischers Bronzeobjekte auszeichnet.“
Wolfgang Hilger
NÖ Tage der offenen Ateliers
2133 Schloss Hagenberg im Weinviertel
http://www.tagdesdenkmals.at/niederoesterreich/hagenberg-schloss/
http://atelier.kulturvernetzung.at/modules.php?name=tdoa_neu&file=info_atelier&id=7624
„Es ist der leise Zauber einer unverfälschten und dennoch raffiniert wirksam werdenden Naivität, die Fischers Bronzeobjekte auszeichnet.“
Wolfgang Hilger
Herbert Fischer, Bronze
Magdalena von Wächter, Ost-Westlicher Divan, 20014, Öl auf Leinwand, 120 x120 cm
Donnerstag, 11. September 2014
Samstag, 28. Juni 2014
Samstag, 14. Juni 2014
The art of making syrup from elderflowers, roses and melissa
To make this refreshing summer beverage you need for 1 liter syrup: 1kg sugar, 3/4 liter of water, a ittle of citric acid, lemons and as much flowers you can get. Just elderflowers are best, but you can make mint syrup as well. My combination of roses, elderflowers and melissa tastes like litchi syrup...
Big glass jars like these are very practical, it is important to pour boiling water inside first to kill all the bacteria.
Melt the sugar in the water until it becomes crystal clear, pour it over the flowers or/and herbs with the citric acid and lemons and wait for two days.
Do the same procedure with the boiling water with the glass bottles before pouring the syrup in them. Use a cloth or/and a strainer, and it is ready! Don't drink it pure, just a little with much water. It tastes somehow like that:
Mittwoch, 4. Juni 2014
Dreaming of a simple life...
Living a life of simplicity, having less, just the things you really need. Having time to think. Good things take time. This is something that is forgotten nowadays.
And milking goats, growing your own vegetables: that means luxury to me.
Samstag, 26. April 2014
Mittwoch, 19. März 2014
Samstag, 1. März 2014
Samstag, 8. Februar 2014
Samstag, 21. Dezember 2013
Filmset "The best offer" backstage, Hagenberg castle
Last year the film "The best offer" was shown in the cinemas, it was partly filmed in Hagenberg. Giuseppe Tornatore was the director and Geoffrey Rush had the leading role. I´ve just found these photos, I thought I had lost them.
Usually the rooms are almost empty. It´s stunning how they changed the atmosphere with all this furniture.
Samstag, 16. November 2013
Freitag, 8. November 2013
Watercolour picture postcard
Finally I found time to write letters to some of my dear family and friends. Still it is the nicest way of communication in my point of view, after meeting each other face to face.
Samstag, 26. Oktober 2013
Sonntag, 13. Oktober 2013
NÖ Tage der offenen Ateliers, Einladung 2013/ Invitation
Atelier Magdalena von Wächter
19. & 20. Oktober 2013, 10.00-18.00
2133 Schloß Hagenberg im Weinviertel
Samstag, 12. Oktober 2013
Montag, 7. Oktober 2013
Freitag, 4. Oktober 2013
Donnerstag, 19. September 2013
Dienstag, 17. September 2013
Samstag, 7. September 2013
Samstag, 31. August 2013
Donnerstag, 29. August 2013
Mittwoch, 28. August 2013
Donnerstag, 22. August 2013
Dienstag, 13. August 2013
Sonntag, 11. August 2013
Life is short, my friend - this is how we all will end
Chammünster, Karner, Church
We believe that this life is very short in comparison to our after life which is forever. In Arabic this life is the Dunyah, while the afterlife is the Akhirah and paradise is Jannah. I found a nice saying:
"Imagine that you are a ship and the Dunyah is the ocean. You need the
ocean in order to stay afloat, but do not let too much water enter the
ship otherwise you will sink. The wind will allow the ship to sail and
the wind is striving for the Akhirah and is our purpose and setting
directions using the mast in life helps us to attain Jannah."
We believe that this life is very short in comparison to our after life which is forever. In Arabic this life is the Dunyah, while the afterlife is the Akhirah and paradise is Jannah. I found a nice saying:
Abonnieren
Posts (Atom)