Kandierte Orangenscheiben getunkt, Nougatbombe hausgemacht, Osternest, Rahat (?)
Blog von Friderica Magdalena "von" Wächter, österreichisch-neuseeländische Künstlerin mit schwedischen Wurzeln, geboren in Neuseeland, aufgewachsen in Italien, Österreich und Schweden, derzeit in Österreich lebend. Was als online-Zeichentagebuch begann, entwickelte sich daneben auch zur Dokumentation des Weges in ihre familiäre Vergangenheit und zur spirituellen Reise in sich selbst.
Montag, 6. April 2015
Viennese Easter Candy: Nougat Bombs and Glacéed Orange Slices
Nougat bombs instead of real bombs, please!
Donnerstag, 2. April 2015
Freitag, 27. März 2015
Dienstag, 24. März 2015
Montag, 16. Februar 2015
Donnerstag, 12. Februar 2015
Longing for summer
Mittwoch, 28. Januar 2015
Freitag, 23. Januar 2015
Mittwoch, 21. Januar 2015
Old man with his best friend waiting at the bus stop
Some questions arose after I took this photograph: Why do old men mostly have small dogs? And why do the dogs always look similar to their owners?
Dienstag, 20. Januar 2015
Montag, 19. Januar 2015
Mittwoch, 7. Januar 2015
Sonntag, 30. November 2014
Magdalena von Wächter artwork 2014 photographed by Emese Benko
the view from my window, countryside - oil on canvas, 30x50 cm
I can see clearly now, the rain is gone - water colours on postcard
red shoes - egg tempera on canvas, 50x50cm, reserviert
window flowers - water colours on paper, 19x19cm
our hens are leaving a heavenly life - water colours on large postcard
there´s an apple lying on the ground, water colours on large postcard
let´s have some apple juice - water colours on paper, 20x10cm
white landscape - oil on canvas, 65x90 cm
shiny day composition, oil on canvas, 65x90 cm
Wiener Staubzucker, water colours on postcard
composition in pastel no. 1 - water colour postcard
composition in pastel no. 3, water colour postcard
symmetric bright colour composition - water colours on postcard
composition in pastel no. 2, water colour postcard
water jug impression - water colours on paper, 20x10 cm
autumn leaves - water colours on large postcard
winter blues composition - water colours on postcard
hen portrait - water colours on large postcard
all photographs on this link above photographed by Emese Benko, artwork by Magdalena von Wächter 2014
Mittwoch, 17. September 2014
Sonntag, 14. September 2014
Ausstellung im Schloss Hagenberg: Herbert Fischer „geschminkte Bronzen“ und Magdalena von Wächter „lyrische Bildkompositionen“
28. September Tag des Denkmals und 18. u 19. Oktober 2014
NÖ Tage der offenen Ateliers
2133 Schloss Hagenberg im Weinviertel
http://www.tagdesdenkmals.at/niederoesterreich/hagenberg-schloss/
http://atelier.kulturvernetzung.at/modules.php?name=tdoa_neu&file=info_atelier&id=7624
Herbert Fischer und Magdalena von Wächter im Innenhof von Schloss Hagenberg
„Es ist der leise Zauber einer unverfälschten und dennoch raffiniert wirksam werdenden Naivität, die Fischers Bronzeobjekte auszeichnet.“
Wolfgang Hilger
NÖ Tage der offenen Ateliers
2133 Schloss Hagenberg im Weinviertel
http://www.tagdesdenkmals.at/niederoesterreich/hagenberg-schloss/
http://atelier.kulturvernetzung.at/modules.php?name=tdoa_neu&file=info_atelier&id=7624
„Es ist der leise Zauber einer unverfälschten und dennoch raffiniert wirksam werdenden Naivität, die Fischers Bronzeobjekte auszeichnet.“
Wolfgang Hilger
Herbert Fischer, Bronze
Magdalena von Wächter, Ost-Westlicher Divan, 20014, Öl auf Leinwand, 120 x120 cm
Donnerstag, 11. September 2014
Samstag, 28. Juni 2014
Samstag, 14. Juni 2014
The art of making syrup from elderflowers, roses and melissa
To make this refreshing summer beverage you need for 1 liter syrup: 1kg sugar, 3/4 liter of water, a ittle of citric acid, lemons and as much flowers you can get. Just elderflowers are best, but you can make mint syrup as well. My combination of roses, elderflowers and melissa tastes like litchi syrup...
Big glass jars like these are very practical, it is important to pour boiling water inside first to kill all the bacteria.
Melt the sugar in the water until it becomes crystal clear, pour it over the flowers or/and herbs with the citric acid and lemons and wait for two days.
Do the same procedure with the boiling water with the glass bottles before pouring the syrup in them. Use a cloth or/and a strainer, and it is ready! Don't drink it pure, just a little with much water. It tastes somehow like that:
Mittwoch, 4. Juni 2014
Dreaming of a simple life...
Living a life of simplicity, having less, just the things you really need. Having time to think. Good things take time. This is something that is forgotten nowadays.
And milking goats, growing your own vegetables: that means luxury to me.
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